Presa

Stiri & Interviuri

 

Idei de afaceri: Povestea unei antreprenoare care a dat lovitura cu o afacere de suflet!

Daca vrei sa pui pe picioare o afacere, poti da lovitura si atunci cand pornesti un proiect full-time si atunci cand pornesti un proiect part-time. Conteaza motivatia si determinarea de a reusi ceea ce iti propui,chiar si atunci cand totul pare imposibil!

Eva.ro: ATELIER PETALIA – flori cu poveste

Petalia va invita la un atelier de design floral cu tema Pomul de Craciun, duminica, 9 decembrie 2012 – ora 11 :00 -13 :00, la Ceainaria Joie de Vivre. Designer: CARMEN BABOIAN

Metropotam: Petalia (Workshops – Joie de Vivre, Bucuresti, Romania)

Designerul CARMEN BABOIAN este absolventa a Facultatii de Nave si Inginerie Economica. De mai bine de doi ani, Carmen lucreaza cu florile si povestile care se creeaza in jurul lor. A infiintat brandul Petalia si admira stilul Paulei Pryke pentru veselia culorilor si aromonia dintre flori.

 Daily Business: Afaceri de decembrie: Ce firme isi cresc veniturile in luna cadourilor

 […] In acelasi timp, Carmen Baboian, proprietara atelierului floral Petalia, a observat ca multe companii au renuntat la cosul traditional oferit cadou partenerilor si si-au indreptat atentia catre aranjamente facute intr-o maniera speciala, urmand un alt design decat cel traditional.[…]

Capital: Afacerile mici care sporesc în vremea sarbatorilor

 Petalia este un atelier floral care a intrat pe piață în urmă cu un an, poziționându-se ca o alternativă pentru cadourile clasice. ”Știm cu toții că în România florile reprezintă un lux, de aceea în perioade de sărbători această afacere înregistrează profit, clienții investind în aranjamente florale cu un design aparte, personalizate”, spune Carmen Baboian, proprietara atelierului care menționează că sfârșitul de an a dus la o creștere de 40% a veniturilor față de lunile anterioare.

 Ziarul Financiar: Cum să faci 5.000 de euro după ce ieşi de la serviciu

Carmen Baboian are 33 de ani şi este inginer navalist. Are însă o mare pasiune pentru flori şi de câţiva ani a pornit o afacere: are un atelier de flori, Petalia, şi realizează, doar la comandă, buchete personalizate. Angajaţi din corporaţii, medici, avocaţi şi consultanţi financiari sunt cei mai numeroşi clienţi, dar tânăra antreprenoare povesteşte că sunt zile în care face până la zece aranjamente florale, aşa cum sunt zile în care nu are nicio comandă.

 Casa Mea: Pregateste in doar 5 pasi un aranjament floral artistic

Exact, un aranjament floral artistic foarte simplu de realizat, desi la prima vedere pare complicat. Carmen Baboin, Designer al Atelierului de Creatie Florala „Petalia”, a creat aceasta „minunatie” si ne destanuie pasii in randurile de mai jos.

Mediere.net: Buchete de flori, prajituri sau papioane la comanda. Ce afaceri fac tinerele antreprenoare

Carmen Baboian are 33 de ani şi este inginer navalist. Are însă o mare pasiune pentru flori şi de câţiva ani a pornit o afacere: are un atelier de flori, Petalia, şi realizează, doar la comandă, buchete personalizate. Angajaţi din corporaţii, medici, avocaţi şi consultanţi financiari sunt cei mai numeroşi clienţi, dar tânăra antreprenoare povesteşte că sunt zile în care face până la zece aranjamente florale, aşa cum sunt zile în care nu are nicio comandă.

inCont: Afaceri de nisa pe timp de criza.

Arta florala, o afacere cu miros… profitabil
In cadrul aceluiasi curs, dedicat femeilor de afaceri, am cunoscut-o si peCarmen Baboian (34 de ani), un inginer navalist indragostit pana peste cap de flori, care si-a parasit in urma cu doi ani jobul pentru marele sau hobby. Acum are propriul atelier floral, intr-un spatiu inchiriat in centrul Capitalei. Spune ca s-a lansat in lumea antreprenoriatului din dragoste pentru frumos, dar si pentru ca nu a gasit satisfactia profesionala in alt sistem.

 

Bloguri & alte mentionari

 

Miresele Mirinei: Petalia – Flori cu Poveste

”Cum?” Am întrebat eu. ”Petalia – Flori cu Poveste” – mi-a spus Carmen Baboian la întâlnirea noastră la ceas de ceai, cu Roxana Mărgineanu. Cum să îi spun Carmen, Petaliei? Ce nume sensibil. Și melodios. Și o reprezintă. Petalia.

Noi pentru noi: Petalia. Flori cu poveste şi amintiri din clasa întâi

Fata cu drag de flori e o visătoare cu ochi căprui şi degete lungi, care împleteşte arome şi culori pentru oricine vrea să le încerce. Eu am vrut. Şi am aflat că poţi să pui un trandafir alb lângă o felie de portocală, să asortezi în joacă o panglică roşie, în carouri, şi să obţii… o cutie cu turtă dulce şi multe zâmbete.

 Hairwellness: Organizeaza-ti propria nunta

Astfel, in salonul Hair Wellness and more poti gasi florile Petalia, care iti pot infrumuseta nunta intr-un stil romantic si delicat. “Sunt evenimente importante în viaţa noastră pe care ne place să le serbăm alături de flori. Fie că este vorba de ziua nunţii sau momentul botezului, stabilim împreună, stăm de vorbă şi hotărâm ce flori vă plac, ce vă inspiră şi ce vreţi să transmiteţi prin intermediul decorului floral. “, marturiseste Carmen Baboian.

  Jurnalul Nuntilor: Alegerea florilor pentru ziua nuntii

Atentia la detalii face diferenta. Panglicile, accesoriile, armonia nuantelor si florile alese trebuie sa se imbine in mod placut si spectaculos in acelasi timp. Fiecare floare are un mesaj si atunci cand le combinam este important sa se armonizeze si sa faca parte din aceeasi “poveste”. A voastra!

Petalia- atelier creatie florala evenimente – www.petalia.ro
Carmen Baboian- designer florist

business-review.eu: How to attract and retain customers

Developing an offer that can be delivered, having high standards for customer relationships and delivering on each promise you make are crucial for attracting new customers.

As Carmen Baboian, designer at Petalia, a studio specialized in floral creation, says, there are several steps that a small business needs to follow in order to attract customers:

Audio-Vizual

 

Radio România Actualităţi:”Petalia sau flori de poveste”

Pentru Interviul Audio, click aici: