Carmen Baboian

Florile sunt un mod de comunicare din cele mai vechi timpuri, am ales sa reintrepretez acest limbaj. Carmen B.

 

Carmen-B-Petalia-Flori-cu-poveste

Ma anima lucrurile simple, naturaletea lor, si am o sensibilitate pentru culori si armonia pe care o pot alcatui din ele. Admir foarte mult florile de ranunculus, sunt spectaculoase in toate etapele de dezvoltare a florii. Finetea petalelor te face sa treci peste faptul ca nu are un parfum specific.

Imi plac florile. Intr-un mod simplu si clar: sunt dependenta de ele, dependenta de emotiile pe care mi le starnesc atunci cand suntem impreuna. Intru in atelier si ma transform intr-o alta persoana pe care nu am cunoscut-o dintotdeauna.

S-a nascut astfel o pasiune care ma ajuta sa fac buchete cu flori despre care  nu stiam ca exista insa cu care leg o relatie plina de armonie. Anemone, lathyrus, helleborus, lalele parrot , vibrez atunci cand le asez una langa alta, in moduri diferite – creative, noi, mereu altfel – culori potrivite din ochi. Desfac si o iau de la capat daca nu vad cu „ochi buni” rezultatul final. Imi place sa fie natural ceea ce obtin: ma inspira o castana si o ghinda, un bat de scortisoara, o hartie alba mototolita, o bucata de sfoara asezata intamplator pe masa langa un trandafir….ma inspira povestile voastre pe care le impletesc printre flori.

Aceasta implinire a fost ulterior cultivata cu studii de specialitate in cadrul scolii internationale de design floral Catherine Muller- Paris.

Stilul floral care ma defineste este cel natural, flori parca proaspat culese din gardina.

 in atelier