Cum ingrijesti florile pe care le primesti

  1. flori primavara, ingrijire floriIncepe cu un vas curat. Dupa ce il speli cu apa clateste cu putin clor care va dezinfecta, astfel te asiguri ca ai scapat de orice bacterie care ar pune in pericol frumoasele tale flori.
  2. Pune apa dar nu mai mult de 1/3 din inaltimea vasului. Nu te ajuta cu nimic sa fie vaza jumatate cu apa, dimpotriva. Dizolva plicul cu hrana pentru flori ( daca buchetul a venit insotit cu asa ceva), noi trimitem intotdeauna clientilor acest pliculet. Daca nu il ai nu este tragedie, urmareste cu atentie ceilalti pasi.
  3. Indeparteaza de pe tulpina  frunzele care vor sta sub linia apei( valabil si pentru spinii de trandafiri) . Acestea nu trebuie sa ajunga in contact cu apa. Vor putrezi astfel apar bacteriile care scurteaza de fapt viata florii.
  4.  Taie cozile florilor cel putin 2cm sau ajusteaza in functie de marimea  de care ai nevoie pentru a se potrivi bine cu vasul in care vor fi asezate. Taietura este recomandat sa se faca cu un cutter sau obiect cu lama ascutita pentru a nu distruge capilarele tulpinei, intotdeauna in diagonala obtineti astfel o suprafata cat mai mare de absortie a apei si nutrientilor
  5. Curata floarea de petale patate, uscate.
  6. Plaseaza vaza ta cu flori departe de o sursa de caldura. Aceasta grabeste procesul de formare a bacteriilor in vaza cat si perioada de maturizare a bobocului de floare.
  7. Schimba apa atunci cand aceasta nu mai este limpede.

Truc: nu clati vaza cu apa dupa ce ai pus clorul, doar scurge acea cantitate.

Durata de viata a unei florilor ajunge astfel la o medie de 5-7 zile( cu conditia ca florile sa fie proaspete). In functie de tipul de floare poate ajunge si la 14 zile ( ranunculus, anemone, lisianthus)

Sa va fie cu folos!

De printre flori, Carmen